Növénybiztosítás

 

 

A mezőgazdasági termelés, ezen belül a növénytermesztés sajátossága, hogy szabad ég alatt zajlik, ezáltal az eredményt nagyban befolyásolják a külső természeti tényezők, ami kockázatot jelent, hiszen az időjárás  kiszámíthatatlan, szélsőséges esetben megsemmisítő is lehet. Évente átlagosan kb. minden 10. gazdát ér ilyen típusú kár, ami után fontos, hogy a termelő minimalizálni tudja veszteségét. Ehhez nyújt segítséget a mezőgazdasági növénybiztosítás. Kárszempontból a legkritikusabb időszak a tavasz vége - nyár eleje, amikor a nagy viharok, jégesők vannak, és már kifejlett növények, ekkor szenvedik el a termelők a legnagyobb károkat. A biztosításkötésre rendelkezésre álló időszak az adott évi vetésszerkezet kialakulásától május 31-ig tart.

Az Axiálnál is megkötheti ilyen típusú biztosítását. Mezőgazdasági biztosításokra specializálódott tanácsadó partnerünkkel közösen dolgoztuk ki, a mind árazásban mind szolgáltatástartalmában egyedi konstrukciót, mely kizárólag az Axiál Kft. ügyfelei számára érhető el. A programhoz egy olyan partnert kerestünk, aki pontosan érti és ismeri a termelési illetve a termeléshez kapcsolódó folyamatokat, és ehhez leginkább illeszkedő megoldással rendelkezik. Ezáltal is támogatni kívánjuk Partnereink termelésének eredményességét. Ezen túl biztosítjuk a megszokott, magas színvonalú kiszolgálást, gyors, rugalmas ügyintézést.

Díjtámogatott és hagyományos típusú biztosítást is tudunk ajánlani ügyfeleinknek. Tartalmában, és árazásban mindkét konstrukció azonos. A kockázatok tekintetében kínálunk „jég+tűz” biztosítást, és ehhez még kapcsolhatunk „vihar” kockázatot is. Valamint választható csomagbiztosítás, mely együttesen tartalmazza a „tűz-, jég-, vihar-, fagy-, mezőgazdasági árvíz-, felhőszakadás-,  és aszálykár” elleni biztosítást.

 

képek forrása: pixabay.com

 

A különbség abban nyilvánul meg, hogy a támogatott verzió esetén a területalapú támogatási kérelem benyújtásakor  be kell jelölni, hogy ilyen típusú növénybiztosítást köt... A további egyeztetést a NAK és a Biztosító már egymás között intézi. Önnek ezzel kapcsolatban csak annyi teendője marad, hogy a határidőig befizesse a biztosítási díjat, a támogatás pedig a következő év tavaszán megérkezik bankszámlájára. A támogatás mértéke a 2016-os termelési évben minimum 40% volt, de akár 65%-os díjtámogatásban is részesülhetnek partnereink.

Partnerünk, az Agrár Biztosító kizárólag növénybiztosításokkal foglalkozik, a teljes ügyviteli rendszere a gazdák legmagasabb szintű kiszolgálására jött létre. Az ajánlatadáshoz mindössze 5 adat szükséges: terület elhelyezkedése, növénykultúra megnevezése, művelt terület nagysága, átlaghozam, egységár.  Kollégáink ezek alapján azonnal tudnak biztosítási díjat számolni. Elfogadott ajánlat esetén a szerződéskötéshez ezeken kívül csupán a MePAR blokkazonosítókra van szükség (lehetőség szerint elektronikus formában), melyet az AFS ügyintézőinél alá is írhatnak partnereink. Várakozási idő nincs, a fedezet a szerződéskötést követő naptól él.

Egyedileg igényekre alakítható díjfizetési ütemezéssel, a megszokottól eltérő, kármentességi kedvezmény rendszerrel állunk partnereink rendelkezésére. A növénybiztosítással foglalkozó biztosítók közül elsőként partnerünknél kerül bevezetésre az elektronikus kárügyintézés, amely eddig nem tapasztalt gyorsasággal biztosítja a károk mihamarabbi rendezését. A kárrendezésben részt vevők maguk is termelők, tapasztalatuk révén nagy pontossággal képesek akár egy szemléből megállapítani a károsodás mértékét, így nincs szükség arra, hogy több alkalommal is szemlézni kelljen, az esetek döntő többségében egy eljárásban rendezik és térítik a megállapított kárt.

További információért keresse területileg illetékes pénzügyi tanácsadóinkat. Elérhetőségeiket megtalálja ITT.

 

A biztosítási feltételeket és az adatközlő lapot az alábbiakban letöltheti:

 

Növénybiztosítási adatközlő lap

Biztosítási feltételek

"A" típusú mezőgazdasági biztosítási feltételek

"B" típusú mezőgazdasági biztosítási feltételek

"C" típusú mezőgazdasági biztosítási feltételek

Kiegészítő biztosítási feltételek

 

 

 

Elérhetőségeink:

 

Telephely Pénzügyi tanácsadó E-mail cím Telefonszám
Baja Márics Norbert maricsn@axial.hu 0630 348 6850
Csorna Forintos Tamara horvath.tamara@axial.hu 0630 373 6063
Debrecen Makai Andrea makaia@axial.hu 0630 871 5865
Nyíregyháza Mezőné Lukács Szilvia mezone@axial.hu 0630 628 3156
Hódmezővásárhely Szenti Anita szentia@axial.hu 0630 373 2942
Pécs Füzes Zita fuzesz@axial.hu 0630 479 7381
Székesfehérvár Holly Edit hollyne@axial.hu 0630 639 6772
Szolnok Farkas Cecília farkasc@axial.hu 0630 373 4678
Zalaegerszeg Takácsné Pete Judit petej@axial.hu 0630 372 5669